Τοποθεσία

Η πόλη του
Αργοστολίου

Η γραφική πόλη του Αργοστολίου είναι χτισμένη στους λόφους που περιβάλλουν τη λιμνοθάλασσα του Κουτάβου και το μεγάλο φυσικό λιμάνι που σχηματίζεται εκεί. Το Αργοστόλι ξαναχτίστηκε μετά τον καταστροφικό σεισμό του 1953. Το Αργοστόλι είναι μια κοσμοπολίτικη πολυσύχναστη πόλη, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου που προσφέρει πληθώρα δραστηριοτήτων. Σημείο αναφοράς είναι η κεντρική Πλατεία Βαλλιάνου πλαισιωμένη από εστιατόρια, καφετέριες και μπαρ. Ακριβώς πάνω από την πλατεία υπάρχει ο ιστορικός Κήπος του Νάπιερ.

Τοποθεσία | Anemelia Luxury Apartments | Argostoli, Kefalonia

Αγία
Ευφημία

Η Αγία Ευφημία είναι μέρος του Δήμου Πυλάρου η οποία ορίζει τα φυσικά της σύνορα από τα βουνά προς βορρά και νότο και από τη θάλασσα από τη δύση στην ανατολή. Σε απόσταση 7 χλμ βόρεια της Σάμης, στην ανατολική ακτή της Κεφαλονιάς και 30 χλμ από το Αργοστόλι, είναι ένα γραφικό ψαροχώρι με ένα καλά προστατευμένο λιμάνι.

Το χωριό
Άσσος

Μόλις βόρεια της καταπληκτικής παραλίας του Μύρτου βρίσκεται το μικρό και απομονωμένο χωριό της Άσσου, το οποίο είναι ένα από τα πιο όμορφα και γραφικά χωριά του νησιού. Χτισμένο αμφιθεατρικά γύρω από την ομώνυμη χερσόνησο, περιβάλλεται από υπέροχο καταπράσινο τοπίο και κατάφυτα δάση. Πεύκα και κυπαρίσσια και τα κρυστάλλινα γαλανά νερά του Ιονίου, δημιουργούν ένα μοναδικό συνδυασμό και κάνουν την Άσσο ένα ιδανικό σκηνικό για χαλαρωτικές διακοπές.

Το χωριό
Φισκάρδο

Ένα πρώην ψαροχώρι που έχει μετατραπεί σε ένα υψηλού επιπέδου κοσμοπολίτικο θέρετρο, χωρίς να χάνει την τελειότητά του. Το Φισκάρδο έμεινε σχεδόν αλώβητο από το σεισμό του 1953 στην Κεφαλονιά και ακόμη φέρει το παραδοσιακό χρώμα, τη χάρη και την ομορφιά του νησιού. Μια βόλτα στα στενά σοκάκια ανάμεσα στα πολύχρωμα σπίτια θα σας κάνει να αισθανθείτε σαν ταξιδιώτης του χρόνου, γυρίζοντας πίσω έναν αιώνα.